Plăcinte poale-n brîu - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu brânză » Plăcinte poale-n brîu

Plăcinte poale-n brîu

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g făină, 3 ouă, 200 g unt, 1 lingură zahăr, 200 ml lapte, drojdie cât o nucă, sare.
Umplutura: 400-500 g brânză de vacă, 2 linguri zahăr, 2 ouă, 1 linguriţă făină, 1 lingură smântână, sare, coajă rasă de lămâie, vanilie, susan.

Mod de preparare: Se desface drojdia într-un castronaş cu 2-3 linguri lapte călduţ, se amestecă cu 1 linguriţă de zahăr şi 1 linguriţă făină şi se lasă să dospească circa 20 de minute. Într-un castron mai mare se pune făina, iar la mijloc se toarnă drojdia dospită, gălbenuşurile, restul de lapte călduţ, sarea, zahărul şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă totul, apoi se frământă bine circa 10 minute, după care se adaugă treptat 150 g unt topit, frământând în continuare. Când aluatul începe să facă băşici, se acoperă şi se lasă să crească 30-40 de minute la cald. Între timp, se amestecă brânza de vaci cu zahărul, ouăle, făina, smântâna şi aromele. Se împarte aluatul în 3 bucăţi şi din fiecare se întind foi groase de 1 cm, din care se taie pătrate cu latura de 15 cm. În mijlocul lor se pune umplutura de brânză, se aduc colţurile pătratului spre mijloc, în formă de plic, se apasă puţin cu degetele, se aşază în tava usă cu unt şi se mai lasă să crească. Se ung cu gălbenuş bătut, se presară cu susan (după dorinţă) şi se coc la foc potrivit.

13.463 vizualizări
1.180 tipăriri
15 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Poale în brâu cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Plăcinţele cu mere (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Plăcinţele din mălai (Mâncăruri > Preparate din mălai)
6. Plăcintele bunicii (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
9. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Plăcinte de mălai cu măsline (Mâncăruri > Preparate din mălai)
11. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
13. Plăcinţele cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Plăcinţele de morcovi cu garnitură de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Plăcinţele de ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.