Căpşuni în gelatină - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Creme » Căpşuni în gelatină

Căpşuni în gelatină

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g capsuni, 3 portocale, 2 grapefruit roz, 100 g zahar, 300 ml suc proaspat de portocale, 3 foi de gelatina (2 g fiecare), cateva frunzulite de menta.

Mod de preparare: Se dizolva gelatina in putina apa rece.
Se spala capsunile si se curata de codite. Se zdrobeste jumatate din cantitatea de capsuni in mixer, iar capsunile ramase se taie in doua.
Intr-un castron (pentru a nu pierde zeama) se curata portocalele si grepfruiturile atat de coaja, cat si de pielite, apoi se taie fiecare feliuta in 3-4 bucati. Se pun apoi la scurs.
Zaharul si 100 ml suc de portocale se pun la foc mic pana se dizolva zaharul. Se da deoparte si se incorporeaza gelatina. Se adauga restul de suc de portocale, sucul de la fructele taiate si capsunile zdrobite.
Se tapeteaza o tava de chec cu folie de plastic alimentar si se toarna din compozitie pana la o inaltime de 2 cm. Se introduce tava la frigider si se lasa la rece 15 minute. Se adauga fructele taiate, apoi se toarna restul de compozitie si se pune la rece inca 4 ore.
Se rastoarna tava pe un platou, se indeparteaza foita de plastic si se decoreaza cu frunzulite proaspete de menta.
Se serveste rece.

4.133 vizualizări
975 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
14. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
15. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
16. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
18. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
21. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
22. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
25. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
27. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ochiuri româneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.