Tartă de praz - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu legume » Tartă de praz

Tartă de praz

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 600 g praz, sare, aluat de tarte, un catel de usturoi, 3 oua, 200 ml smantana, nucsoara, piper, 50 g seminte de floarea soarelui (curatate).

Mod de preparare: Se curata prazul, se spala, se taie rondele si se introduce in apa sarata, clocotita. Se lasa doua minute, dupa care se scoate si se scurge.
Se unge o tava de tarta cu putin unt (margarina) si se intinde aluatul (se acopera si marginile). Se baga la cuptor si se coace 15 minute la 200 grade C. Se scoate tava din cuptor si peste aluat se intinde prazul.
Se bat bine ouale cu smantana si condimentele, se toarna peste praz si se presara semintele de floarea soarelui.
Se baga din nou la cuptor si se lasa sa se coaca inca 20 de minute.
Aluatul de tarte se prepara in felul urmator: Se pun 250 g faina pe planseta si se face la mijloc o scobitura in care se introduc 75 g unt taiat bucatele, o lingura de untura, un varf de lingurita de sare si o cescuta de apa rece.
Se amesteca cu lingura pana ce se obtine un aluat omogen (nu se framanta), apoi se acopera cu un servet si se lasa sa se odihneasca o ora.

2.084 vizualizări
711 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
3. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
8. Supă franţuzească cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de praz cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
18. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Salată de praz (Salate > Salate de legume)
20. Salată de praz cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
21. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume)
22. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
24. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Gratin fin cu praz şi şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Tartă crocantă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tartă cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
29. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
30. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.