Peşte cu crustă de mere - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Peşte cu crustă de mere

Peşte cu crustă de mere

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 fileuri de cod (sau alt peste alb) a 200 g fiecare, zeama de la 1/2 de lamaie, 750 g morcovi, 2 cepe, 3 linguri ulei, un varf de cutit de zahar, sare, piper, 2 mere acrisoare, 20 g pesmet, 30 g cascaval ras, 30 g unt, 1/2 legatura patrunjel verde.

Mod de preparare: Se spala pestele, se zvanta cu un stergar si se stropeste cu zeama de lamaie.
Morcovii, spalati si curatati, se taie in doua pe lung. Se curata ceapa, se taie rondele si se pune la calit in uleiul incins. Se adauga morcovii, zaharul, sarea si piperul si se mai lasa 15 minute sa se inmoaie.
Se incinge cuptorul. Se spala merele (se pot curata de coaja), se taie mai intai in patru, se indeparteaza semintele si partea lemnoasa si apoi se taie felii foarte subtiri.
Se aseaza ceapa calita si morcovii intr-o tava (mai adanca), deasupra se pun fileurile de peste sarate si piperate si peste ele feliile de mar, una peste alta (ca tiglele). Se presara cu pesmet, cascaval ras si bucatele de unt.
Se baga la cuptor, se rumenesc 18-20 de minute, iar cand sunt gata se presara patrunjelul verde, tocat marunt.

2.330 vizualizări
716 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
2. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
4. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
10. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
18. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ciorbă de peşte cu hrean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
22. Ciorbă de peşte cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
24. Ciorbă cu perişoare de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
28. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
30. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.