Ouă Tonnato - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Salate cu peşte » Ouă Tonnato

Ouă Tonnato

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 125 g piept de curcan (sau carne slabă de viţel), 150 g ton (din conservă), 8 ouă, 200 g fasole verde îngustă (congelată), 2 linguri smântână subţire, 150 g maioneză, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 lingură capere, sare, piper.

Mod de preparare: Se scurge tonul, se zdrobeşte şi se amestecă bine (cu mixerul) împreună cu maioneza. Se adaugă zeama de lămâie (puţin câte puţin) şi apoi se încorporează smântână. Se sărează, se piperează, se acoperă vasul cu capac şi se ţine 30 min. la rece.

Fasolea se fierbe circa 8 minute în apă cu sare (să fie "al dente", nu moale). Se bagă sub un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.

Se fierb ouăle tari, se bagă puţin în apă rece, se curăţă de coajă şi se lasă să se răcească. Carnea (de curcan sau viţel) se fierbe şi se taie lamele late de 3 mm. (Poate să fie şi carne din friptură.)

Pe un platou, se aşează fasolea şi carnea şi deasupra se toarnă o parte din piureul de ton. Urmează apoi ouăle, tăiate în patru, acoperite cu restul de ton şi presărate cu capere.

4.238 vizualizări
943 tipăriri
11 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
3. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Rulouri cu şuncă şi ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
8. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Supă cremă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Salată de lăptuci cu smântână şi ouă (Salate > Salate de legume)
13. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
14. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
15. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
16. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
18. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
19. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri)
20. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
21. Ouă cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Ouă cu pătrunjel şi iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
25. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ouă umplute cu ficat de gâscă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ouă cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.