Salată de cartofi cu ţelină şi ficat - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Salate cu carne de vită sau porc » Salată de cartofi cu ţelină şi ficat

Salată de cartofi cu ţelină şi ficat

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), 500 g telina (radacina), sare, 2 cepe, piper, 1/4 l concentrat de legume (Knorr+apa), 5 linguri otet, o lingurita cu varf de mustar, o legatura busuioc, 3 linguri ulei, 300 g ficat de vitel, 10 g unt topit.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se fierb circa 20 de minute (in putina apa), se scurg, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie felii subtiri.
Telina spalata, curatata si taiata felii se fierbe 3 minute in apa cu sare, iar ceapa, taiata marunt, se fierbe si ea impreuna cu telina, circa un minut. Apoi se scot intr-o sita, se baga sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.
Se amesteca cartofii, ceapa si telina, se sareaza, se pipereaza, se adauga zeama de legume, in care s-a incorporat mustarul si otetul, si se lasa 30 de minute sa se patrunda.
Se spala busuiocul (verde), se toaca, se amesteca in salata de cartofi impreuna cu uleiul si se gusta de sare si piper.
Ficatul, taiat felii, se prajeste 3-4 minute in untul incins si se serveste cu salata.

1.783 vizualizări
650 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
7. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
8. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
11. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
13. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
16. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
19. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
20. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.