Prăjitură cu pere (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Prăjituri » Prăjitură cu pere (II)

Prăjitură cu pere (II)

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluatul: 160 g faina, 1 lingurita praf de copt, 60 g zahar, 1 ou, 70 g unt (sau margarina), coaja rasa de la o lamaie, grasime pentru uns forma.
Umplutura: 1 zahar vanilat, 2 linguri zahar, 1 lingura amidon, 2 oua, 1/2 l lapte, 30 g stafide, 4-5 pere mijlocii (coapte), zeama de la 1/2 lamaie.

Mod de preparare: Din toate ingredientele se framanta un aluat neted si se lasa sa stea la rece circa 30 de minute. Apoi se intinde pe planseta si se imbraca apoi cu el o forma de tarta (unsa). Se curata perele, se taie in doua, se indeparteaza semintele si partea lemnoasa si se stropesc cu zeama de lamaie, dupa care se taie fiecare jumatate in 8 felii subtiri si se asaza pe toata suprafata aluatului. Se baga la cuptorul incins la 180 grade C intr+o forma cu diametrul de 24 cm si se coace aproximativ 15 minute. Se scoate din cuptor si se toarna peste pere glazura preparata din: zahar, oua, amidon si lapte - amestecate bine - la care se adauga, la urma, si stafidele. Se baga prajitura din nou la cuptor si se mai lasa 20 de minute sa se coaca.
Eventual se acopera cu o hartie ca sa nu se arda.

2.762 vizualizări
731 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
15. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
16. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
17. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.