Ciorbă de burtă (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Sosuri » Ciorbe » Ciorbă de burtă (II)

Ciorbă de burtă (II)

Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg burta, preferabil de vitel de casa, (burta de comert se spala in var si se pierde gustul), 2 picioare de porc, 2 cepe, 2 morcovi marisori, 4-5 ardei grasi, 4 capatini usturoi, 3 oua, smantana, condimente, patrunjel.

Mod de preparare: Se pune burta la fiert impreuna cu picioarele de porc, doua cepe intregi si sare. Pe fundul cratitei se asaza un fund de lemn si deasupra la fel cu o greutate pentru a tine burta in apa. Cand burta este fiarta dar totusi tare, se scoate si se pune sub apa rece intr-un strecurator. Zeama rezultata se pastreaza intr-un alt vas. Intr-o oala curata se pun 2 linguri de ulei si se rad cei 2 morcovi, se pun 4-5 ardei grasi taiati marunt si o capatina de usturoi taiat marunt. Se caleste amestecul amestecand tot timpul la foc potrivit. Se adauga putin piper, sare (sau vegeta) dupa gust. Cand morcovul sticleste, se pune cate un polonic din zeama rezultata la fierberea burtii. Se lasa la fiert la foc mic.
Se serveste cu oliviera in care se pune otet , ulei, boia, sare si in canite smantana si usturoi pisat

5.671 vizualizări
969 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
20. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de crenvurşti cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.