Somon cu sos de stridii şi ciuperci - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Somon cu sos de stridii şi ciuperci

Somon cu sos de stridii şi ciuperci

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 750 g somon file, 8 felii lungi de bacon, 350 g ciuperci, 3 căţei mari de usturoi, 3 fire de ceapă verde, 2 linguri pătrunjel tocat, 1/4 pahar (55 ml) sos de stridii, 125 ml apă, 15 g unt.

Mod de preparare: Se taie somonul în 4 bucăţi şi se înveleşte fiecare bucată într-o felie de bacon. Sosul este suficient de sărat şi nu aveţi nevoie să puneţi sare la peşte. Se pune fileul într-o tavă cu puţină apă pe fund şi se dă la cuptor (broiler) 20 de minute până se rumeneşte uşor.
Se taie celelalte 4 felii de bacon în bucăţele de 1–2 cm. Se pun la prăjit în tigaie ca să se topească grăsimea. Aveţi grijă să nu devină crocante. Se păstrează o lingură de grăsime în tigaie, restul se aruncă. Separat se pun la fiert 125 ml de apă.
Între timp se taie usturoiul şi ciupercille bucăţele mici (tăiaţi-le la fel cum tăiaţi ceapa). Se pun peste bacon şi grăsimea lăsata de acesta şi se călesc. Dacă nu e suficientă grăsime, puneţi puţină apă.
Se taie frunzele de la ceapă în bucăţele de 2 cm, iar pătrunjelul se toacă mărunt.
După ce s-au călit ciupercile, se pune şi sosul de stridii amestecat cu apa fiartă. Se aduce la punctul de fierbere. Dacă vi se pare că nu e suficient de gros mai lăsaţi-l puţin să fiarbă.
Se dă focul la minim şi se pun ceapa şi pătrunjelul. Se amestecă un minut. Se stinge focul şi se pune untul. Se amestecă până se topeşte.
Se pune peste peşte şi se serveşte fierbinte.

2.252 vizualizări
682 tipăriri
12 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
10. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
13. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
15. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
19. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
20. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.