Tartă cu lămâie şi biscuiţi - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Prăjituri » Tartă cu lămâie şi biscuiţi

Tartă cu lămâie şi biscuiţi

Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 175 g biscuiti (din comert), 2 linguri de zahar pudra, 75 g unt, 3 lamai zemoase si bine coapte, 2 galbenusuri, 400 g lapte praf, 300 ml frisca batuta.

Mod de preparare: Pisati biscuitii pana ce seamana cu pesmetul (sau zdrobiti-i mai mare si bagati-i apoi in mixer). Adaugati zaharul si amestecati usor. Varsati untul topit si amestecati din nou.
Ungeti usor fundul formei rotunde (de tarta) si puneti amestecul intr-un strat uniform. Apasati bine cu dosul unei linguri de supa. Puneti vasul la frigider, vreme de 30 de minute.
Dati pe razatoarea mica lamaile, bine spalate inainte, si stoarceti sucul. Puneti deoparte putina coaja, pentru decorat.
Despartiti albusul de galbenus. Amestecati galbenusurile pana devin cremoase si pale. Incorporati laptele praf, amestecand incontinuu, apoi adaugati coaja de lamaie si sucul. Intindeti amestecul peste stratul de biscuiti si puneti iarasi forma la frigider, cel putin doua ore.
Inainte de a servi, intindeti frisca si presarati deasupra coaja rasa de lamaie.

2.684 vizualizări
776 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
10. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
14. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
16. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
19. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
20. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.