Usturoi conservat cu ierburi aromate - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Fripturi » Conserve de iarnă » Usturoi conservat cu ierburi aromate

Usturoi conservat cu ierburi aromate

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 capatani de usturoi nou, 4 foi de dafin, 2 crengute de rozmarin, 3 ardei iuti (mici), 1 lingurita cu varf de boabe de piper negru, 600 ml ulei de masline.

Mod de preparare: Se separa cateii de usturoi si se pun asa, cu coaja, intr-o cratita cu fundul gros sau intr-o oala minune. Se adauga dafinul, rozmarinul, ardeii iuti si piperul, se amesteca bine si se toarna suficient ulei de masline ca sa acopere usturoiul. Se pune cratita pe foc si, inainte ca uleiul sa clocoteasca, se face flacara mai mica si se lasa sa fiarba foarte incet 45 de minute. (Uleiul nu trebuie sa dea in clocote mari.) Se ia cratita de pe foc, se lasa usturoiul sa se raceasca de tot, se toarna in borcan si se conserva la frigider.
Cateii de usturoi fierti sunt deliciosi, la 48 de ore dupa ce-au fost pusi in borcan. Daca vreti sa ii conservati, pot fi tinuti la rece circa o luna si se servesc ca un condiment.
Pentru a da un gust special mancarurilor gatite, se foloseste uleiul foarte parfumat, dar in cantitate mica.

3.107 vizualizări
668 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Usturoi conservat iranian (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă de usturoi cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă de ou cu costiţă, mărar şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă cremă de usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă cu usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Salată de conopidă cu iaurt şi usturoi (Salate > Salate de legume)
9. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
10. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
11. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
12. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
13. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
14. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Bruschetta cu usturoi (Aperitive > Sandviciuri)
16. Salată de fasole verde cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
17. Salată de fasole verde cu usturoi (Salate > Salate de legume)
18. Avocado cu usturoi (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Salată de castraveţi cu usturoi (Salate > Salate de legume)
20. Crap cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Sos de iaurt cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Ciulama de ciuperci cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
25. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
26. Somn cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii)
29. Mujdei de usturoi dobrogean (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
30. Sos Tabasco cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.