Omletă verde cu brânză de oaie - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu ouă » Omletă verde cu brânză de oaie

Omletă verde cu brânză de oaie

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 oua, 300 g spanac proaspat, 1 legatura patrunjel verde, 2 legaturi menta, 200 g telemea de oaie, 50 g unt, 4 linguri ulei, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Se bat ouale intr-un castron. Se spala spanacul si se taie fasii, patrunjelul si menta se toaca fin, se lasa sa se scurga si apoi se calesc in untul incins, circa 5 minute, amestecand intruna. Dupa ce s-au inmuiat, se toarna in castronul in care s-au batut ouale, se amesteca bine si se gusta de sare si piper.
Se incinge uleiul intr-o cratita, se toarna jumatate din amestecul de oua si verdeata si se lasa sa se prajeasca 5 minute la foc mic (fara sa se amestece). Se taie branza telemea lamele, se asaza peste omleta si deasupra se toarna ouale ramase. Se baga omleta la cuptorul incins la 180 grade C si se lasa sa se patrunda circa 10 minute. Se scoate din cuptor, se gliseaza usor pe un platou, se lasa sa se raceasca si se taie cubulete potrivite.
Se serveste ca aperitiv sau cu salata verde.

1.758 vizualizări
699 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de verdeţuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă verde cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de fasole verde cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Fasole verde cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de mazăre verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Omletă cu cartofi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.