Pâine cu ierburi aromate - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Paste, pizza şi găluşte » Pâine cu ierburi aromate

Pâine cu ierburi aromate

Timp de preparare: 4 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g faina + 50 g faina pentru planseta, 20 g drojdie, 1 lingura busuioc taiat (cu foarfeca), 1 lingura rozmarin tocat, 2 lingurite frunzulite de cimbru, 3 linguri ulei de masline, 2 lingurite rase de sare.

Mod de preparare: Se sfarma drojdia si se inmoaie in 100 ml de apa. Se adauga 125 g faina, se framanta 2 minute, apoi se acopera si se lasa 30 de minute sa se odihneasca si sa-si dubleze volumul. In aluatul astfel preparat se adauga 375 g faina, sare, ulei si circa 80 ml de apa si se framanta incet. Cand aluatul este neted, se incorporeaza busuiocul si rozmarinul si se continua framantatul, pana ce se desprinde de pe margini si se aduna la mijloc - suplu si lucios. Se acopera cu un stergar, se lasa sa creasca aproximativ 2 ore si jumatate, se mai framanta 2 minute si se formeaza o paine rotunda care se asaza pe planseta infainata. Se acopera painea cu un servet si se lasa astfel 45 de minute sa-si dubleze volumul. Se presara apoi frunzulitele de cimbru, se baga in cuptorul incins si se coace circa 30 de minute.
Painea e coapta nu cand s-a rumenit coaja, ci cand, ciocanita cu degetele in partea inferioara, suna a gol.

3.092 vizualizări
765 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Pâine mozaic (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Rulouri de pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
5. Pâine umplută aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Sufleu de pâine albă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Budincă de pâine (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Ochiuri cu pâine (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Friptură de porc cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
12. Legume marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
14. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Supă portugheză cu pâine şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Salată de pâine (Salate > Salate de legume)
19. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Pâine cu miere şi nuci (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
24. Supă de pâine cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Macrouri cu ierburi aromate şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Găluşti din pâine cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Sufleu de spanac cu pâine (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.