Macaroane cu spanac - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Paste, pizza şi găluşte » Macaroane cu spanac

Macaroane cu spanac

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pachet de spanac congelat sau spanac proaspat (500 g), 400 g pene (macaroane scurte), sare, 2 catei de usturoi, 100 g sunculita afumata, 5 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin), piper, 50 g cascaval ras, 1-2 linguri suc de lamaie.

Mod de preparare: Se dezgheata spanacul conform indicatiilor inscrise pe ambalaj (daca e proaspat, se spala si se aleg frunzele), se lasa sa se scurga (frunzele proaspete se dau in 2-3 clocote, in apa sarata) si se taie ca taiteii. Se pun la fiert macaroanele in apa sarata, fara sa se inmoaie prea tare (“al dente”).
Se curata usturoiul si se taie in feliute subtiri. Se taie sunculita afumata in fasii, care se calesc in untdelemnul incins. Se scot afara si se pune sa se caleasca mai intai usturoiul, apoi spanacul. Se sareaza, se pipereaza, se lasa spanacul sa dea cateva clocote in sucul sau.
Se strecoara macaroanele si se amesteca cu spanacul si jumatate din cascavalul ras. Se gusta de sare, piper, se pune zeama de lamaie.
Se presara deasupra restul de cascaval si sunculita prajita.
La alegere, odata cu sunca se poate praji si un pumn de alune usor zdrobite.

3.354 vizualizări
733 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Sufleu de spanac cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
8. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
15. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume)
16. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
17. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
19. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume)
20. Stridii gratinate cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de spanac cu seminţe şi crutoane (Salate > Salate de legume)
22. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
23. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de macaroane cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
25. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Salată de macaroane cu suc de roşii (Salate > Salate de legume)
28. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de spanac cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.