Brownies zemoase cu ciocolată - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Prăjituri » Brownies zemoase cu ciocolată

Brownies zemoase cu ciocolată

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 1/2 ceasca faina, 1/4 ceasca cacao pudra, 1 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1/2 ceasca nuci maruntite, 125 g unt, 200 g ciocolata de menaj rupta in bucatele, 1 ceasca zahar fin, 2 oua batute usor, 1/3 ceasca smantana (frisca nebatuta), inca 1/3 ceasca nuci maruntite.
Pentru glazura: 150 g ciocolata de menaj rupta in bucatele, 1/2 ceasca smantana (frisca lichida).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C, se unge o tava patrata (23x23 cm) cu ulei sau cu unt topit si se tapeteaza cu hartie pentru copt. Intr-un castron, se cern faina, pudra de cacao, praful de copt si bicarbonatul de sodiu, se adauga si nucile maruntite si se face la mijloc o gropita. Ciocolata si untul se topesc pe baie de apa, amestecand pana ce devin netede, dupa care se iau de pe foc si se incorporeaza zaharul, ouale si smantana (frisca nebatuta). Se bat cu telul pana ce compozitia incepe sa se-ngroase si se introduce in castronul cu faina + cacao + nuci. Se amesteca foarte usor cu o lingura de lemn si se toarna in tava unsa si tapetata. Se coace 40 de minute (se-ncearca cu un ac sau cu un pai) si se lasa in tava sa se raceasca.
Urmeaza glazura: Se topeste ciocolata pe baie de apa, amestecand incontinuu, se ia de pe foc si se lasa doua minute sa se odihneasca. Se adauga smantana (frisca) si se bate cu telul, pana ce amestecul se ingroasa si devine lucios. Glazura calda se toarna peste prajitura rece si deasupra se presara nuca maruntita.
Se lasa sa se intareasca si se taie patrate de 4 cm.

2.478 vizualizări
725 tipăriri
13 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Ciocolata albă (Dulciuri > Creme)
2. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
3. Spumă de ciocolată în straturi (Dulciuri > Spume)
4. Brioşe cu glazură de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
5. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
6. Aşchii de migdală în ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
7. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
8. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
9. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
11. Soufflé de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
12. Cremă de ciocolată cu urdă (Dulciuri > Creme)
13. Cremă de ciocolată albă cu lămâie (Dulciuri > Creme)
14. Spumă de ciocolată (I) (Dulciuri > Spume)
15. Îngheţată de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
16. Îngheţată de ciocolată cu rom (Dulciuri > Îngheţate)
17. Parfe de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
18. Parfe de ciocolată cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
19. Îngheţată de alune cu ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
20. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
21. Alune cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
22. Bezele cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
23. Blanc-manger de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
24. Bombe de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
25. Prăjitură cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
26. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tort de Paşti cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
28. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume)
29. Spumă de ciocolată albă (Dulciuri > Spume)
30. Mousse de ciocolată Waldorf (Dulciuri > Spume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.