Pătrate cu jeleu de coacăze - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri » Pătrate cu jeleu de coacăze

Pătrate cu jeleu de coacăze

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 300 g faina, 100 g zahar, coaja rasa de la o portocala, 1 ou, 150 g unt.
Pentru lipit si ornat: 200 g jeleu acrisor, circa 3 linguri zahar pudra.

Mod de preparare: Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se tine o ora la rece.
Se imparte in mai multe bucati si se intinde cate-o foaie cu grosimea de 4-5 mm, din care se taie - cu rotita - patrate cu marginile ondulate.
Din jumatate se decupeaza la mijloc patrate mai mici, se aseaza toate pe o tava tapetata cu hartie si se coc 10-12 minute la 170 grade C. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se incalzeste jeleul, se ung patratele intregi si se lipesc, doua cate doua, cu cele decupate. Se presara cu zahar pudra si se lasa sa se intareasca.

3.938 vizualizări
920 tipăriri
4 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
2. Supă cu pătrăţele de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă cu pătrăţele de parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Jeleu de căpşuni (Conserve de fructe > Dulceaţă)
6. Prăjitură cu fulgi şi coacăze (Dulciuri > Prăjituri)
7. Jeleu cu petale de trandafir (Conserve de fructe > Dulceaţă)
8. Pătrate de omletă cu legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Pătrate cu migdale zdrobite (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tort cu brânză dulce şi coacăze (Dulciuri > Torturi)
11. Tort de coacăze (Dulciuri > Torturi)
12. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
13. Vin de coacăze roşii (Băuturi > Băuturi cu vin)
14. Sirop de zmeură sau coacăze negre, nefiert (Băuturi > Siropuri)
15. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă)
16. Cupe cu fructe proaspete în jeleu (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Pătrăţele cu ciocolată (Dulciuri > Creme)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.