Jeleu cu petale de trandafir - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din organe » Dulceaţă » Jeleu cu petale de trandafir

Jeleu cu petale de trandafir

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 5

Ingrediente: 30 petale de trandafir, 2 mere, sucul de la o lămîie, 500 ml suc de mere, 650 g zahăr,1 plic de Gelfix.

Mod de preparare: Alegeti petalele de trandafir, opariti-le, scurgeti-le de apa. Lasati-le sa se scurga si rasfirati-le pe un servet de bucatarie. Decojiti merele, indepartati-le cotorul, taiati-le in felii subtiri, stropiti-le cu suc de lamaie, sa nu se oxideze. Puneti la fiert sucul de mere, amestecati cu zaharul si gelfixul. apoi puneti compozitia la fiert. Dupa ce da in clocot, mai lasati pe foc inca 3 minute, amestecand mereu. Adaugati petalele de trandafit si feliutele de mere si fierbeti amestecul inca 45 secunde, pana ce ingredientele solide devin transparente. Turnati jeleul in borcane sigilatile si intoarceti borcanele cu capacul in jos, 5 min. Pana se raceste dulceata, intoarceti de mai multe ori borcanele - feliile de mere se vor distribui uniform.
Ies 5 borcane de 230 ml.

4.383 vizualizări
804 tipăriri
14 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
2. Jeleu de căpşuni (Conserve de fructe > Dulceaţă)
3. Supă de varză cu cârnaţi trandafir (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi)
5. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri)
6. Dulceaţă de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
7. Cupe cu fructe proaspete în jeleu (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Şerbet de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
9. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
10. Pătrate cu jeleu de coacăze (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.