Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc

Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg dovleac, sare, nucsoara rasa, circa 125 g faina de grau, 50 g parmezan ras proaspat, 500 g rosii, 2 linguri ulei de masline, 40 g unt, piper, 2 linguri busuioc taiat marunt.

Mod de preparare: Se taie dovleacul in felii, se curata de coaja si de seminte, se taie miezul in cubulete si se fierbe in aburi circa 20 de minute.
Se trece dovleacul fierbinte prin presa pentru cartofi (rezulta circa 400 g de piure) si se framanta cu sarea, nucsoara rasa si faina. Se incorporeaza parmezanul ras si se continua framantatul pana ce se obtine un aluat neted.
Din aluat se formeaza - pe planseta infainata - suluri groase de 2 cm, care apoi se taie bucati potrivit de lungi. Bucatile se apasa usor cu furculita si se aseaza pe un stergar, peste care s-a presarat faina.
Se curata rosiile de pielita si se taie bucati mai mici. Gnocchi se fierb in apa (multa) cu sare circa 2-3 minute, pana ce se ridica la suprafata, se lasa sa se scurga si se tin la cald. Se pun la incins uleiul si untul, se calesc putin rosiile, se sareaza, se pipereaza si la urma se adauga busuiocul tocat. Se toarna sosul astfel preparat peste gnocchi si se servesc imediat, dupa ce s-a mai presarat - eventual - peste ei putin parmezan dat pe razatoarea mare.

3.323 vizualizări
850 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Dovleac prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
10. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
12. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
15. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
22. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.