Pui cu susan şi dovleac - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu carne » Pui cu susan şi dovleac

Pui cu susan şi dovleac

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 piepţi de pui, 50 g stafide, seminţe de susan, două ouă, 500 g dovleac, 100 g parmezan, 100 g unt, apă, o lămâie, ghimbir ras, doi căţei de usturoi, miere, o lingură de amidon, ulei, sare, piper, mărar, pudră de chili, 30 g zahăr tos.

Mod de preparare: Piepţii de pui se taie în fîşii mici, se pun într-un castron şi se condimentează. Se trec prin ouăle bătute şi seminţele de susan.
Se prăjesc în ulei încins, se scot, se aşază într-un castron şi se acoperă. Dovleacul se curăţă de coajă, se spală şi se scurge.
Se încinge untul într-o tigaie, se adaugă dovleacul, zahărul tos, un pahar de apă, sarea şi piperul. Se căleşte până când poate fi pătruns de dinţii unei furculiţe, se scoate şi se pune într-un castron.
Într-o oală mai mică se pun 300 ml apă, sucul de la lămâie, o jumătate de linguriţă de ghimbir ras, usturoiul şi două linguri de miere.
Se fierbe timp de 10 minute, se condimentează, se adaugă stafidele şi amidonul dizolvat în trei linguri de apă.
Se fierbe la foc mic pînă cînd sosul s-a îngroşat. Se ser­veşte alături de puiul cu susan şi dovleacul gratinat, presărat cu mărar tocat.
Pentru un sos picant se adaugă un sfert de linguriţă de pudră de chili.

2.759 vizualizări
850 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Dovleac prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
10. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
12. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
15. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
22. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.