Supă de dovlecei (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Sosuri » Supe cu legume » Supă de dovlecei (II)

Supă de dovlecei (II)

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 dovlecei mici, tineri, o ceapă verde, 1 morcov, o rădăcină de pătrunjel, 1/2 cană cu lapte, 750 ml apă, 2 linguri ulei, sare, mărar şi pătrunjel verde, 1/2 linguriţă boia.

Mod de preparare: Se curăţă legumele, se spală, se dau pe răzătoare. Se curăţă ceapa, se taie mărunt, se curăţă de coajă dovleceii şi se taie cuburi. Într-o oală pentru supă, se pune ulei, se înfierbantă, se pune morcovul şi pătrunjelul (rădăcina). Se călesc amestecînd mereu. Se toarnă apa, se lasă să înceapă să fiarbă. Se pun dovleceii şi ceapa tăiată mărunt. Se lasă să fiarbă, cînd sînt gata se adaugă laptele şi se lasă să mai dea un clocot. Se încîlzeşte untul, se adaugă boiaua şi 1/2 linguriţă de făină. Se amestecă pînă formăm un sos. Se dă deoparte şi se adaugă smîntîna. Se toarnă în supă. Lăsăm să dea un clocot. Se dă deoparte şi se pune verdeaţă tocată. Se pune capacul.
Se serveşte cu pîine prăjită.

2.319 vizualizări
709 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Dovlecei cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
3. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă cu pătrăţele de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă cu pătrăţele de parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă cu găluşte de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă cu găluşte de franzeluţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Supă cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de sparanghel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.