Ghiveci cu carne de vacă (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu carne » Ghiveci cu carne de vacă (II)

Ghiveci cu carne de vacă (II)

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g carne de vacă, 3 dovlecei mici, 3 vinete potrivite, 1 ardei verde, 3 roşii, 2 căţei de usturoi, 125 g caşcaval, 1 legătură pătrunjel, ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Spălaţi toate legumele, apoi opăriţi roşiile, le decojiţi şi le tăiaţi în sferturi. Ardeiul îl curăţaţi de cotor, îl tîiaţi fideluţă şi-l căliţi în puţin ulei 5 minute, apoi îl daţi deoparte. Tăiaţi apoi dovleceii şi vinetele rondele şi le opăriţi 2 minute în apă cu sare şi 2 linguri de ulei. Le lăsaţi apoi să se scurgă şi, în acest timp, daţi carnea prin maşina de tocat şi o amestecaţi cu caşcavalul ras, sare şi piper după gust. Amestecaţi dovleceii şi vinetele cu ardeiul călit, roşiile tăiate, usturoiul pisat şi verdeaţa tocată. Aşezaţi apoi toată carnea într-o tavă în care aţi pus puţin ulei, o acoperiţi cu legumele amestecate, le stropiţi cu ulei şi presăraţi sare şi piper după gust. Daţi ghiveciul la cuptor pentru 45 de minute, la foc potrivit.
Daca e mai aţoasă carnea de vacă, mai întîi fierbeţi-o 30 de minute în apă cu sare, apoi treceţi-o prin maşina de tocat. Astfel, se va pătrunde mai bine cînd o daţi la cuptor.
Adăugaţi şi o lingură de smîntînă în compoziţia de carne şi aceasta va fi şi mai gustoasă.

3.011 vizualizări
731 tipăriri
1 trimitere

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
18. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.