Şalău învelit în busuioc - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Şalău învelit în busuioc

Şalău învelit în busuioc

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 8

Ingrediente: 1 şalău de 1,5-2 kg, 200 ml smîntînă, 1 pahar de vin alb sec, 50 g unt, frunze de busuioc, pesmet, sare, piper.

Mod de preparare: Se curăţă şalăul şi se spală. Peştele se unge apoi cu unt şi în exterior, dar şi în interior, se dă cu sare şi piper, apoi se pune într-o tavă pe un pat de frunze de busuioc. Se pun frunze de busuioc şi în interiorul peştelui şi se acoperă tot cu frunze de busuioc. Turnaţi vinul peste şalău, smîntîna şi presăraţi un strat de pesmet. Se ţine în cuptorul preîncălzit la 180 grade C timp de 10-15 min.
Se serveşte cald.

1.665 vizualizări
580 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
10. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
14. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
15. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
16. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
17. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
19. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
22. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
23. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
26. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
28. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.