Colac cu migdale şi cremă de ciocolată - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Prăjituri » Colac cu migdale şi cremă de ciocolată

Colac cu migdale şi cremă de ciocolată

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: Pentru aluat: 150 g făină, 75 g unt, 3 ouă, 1 linguriţă zahăr, 20 g migdale tăiate, sare.
Pentru cremă: 250 g ciocolată neagră amară, 300 ml lapte, 4 gălbenuşuri, 75 g zahăr, 30 g zeamil (Maizena), 30 g unt, 1 baton vanilie.
Pentru decorat: bombonele (în formă de ou).

Mod de preparare: Crema: Daţi ciocolata pe răzătoarea mare. Puneţi într-o cratiţă zeamilul, împreună cu 1 lingură de zahăr, turnaţi peste ele laptele - puţin cîte puţin, amestecand întruna, adăugaţi batonul de vanilie crăpat în două pe lung şi lăsaţi-le să dea în clocot, continuînd să amestecaţi (cu telul).
Puneţi într-un castron gălbenuşurile cu zahărul rămas, frecaţi-le pînă ce încep să se albească, adăugaţi laptele clocotit - amestecînd încontinuu -, vărsaţi compoziţia în cratiţă şi puneţi-o pe foc să fiarbă încet, pînă ce crema începe să se îngroaşe.
Luaţi crema de pe foc şi încorporaţi ciocolata în două reprize, amestecînd bine de tot, ca să se topească complet. Turnaţi crema de ciocolată într-un castron şi, cînd s-a răcit puţin (să fie calduţă), adăugaţi untul. Amestecaţi bine, lăsaţi-o să se răcească şi ţineţi-o cel puţin 2 ore la frigider.
Colacul: Turnaţi într-o cratiţă 200 ml de apă şi adăugaţi untul tăiat bucăţele, zahărul şi 1 vîrf de cuţit de sare. Puneţi apa pe foc şi, cînd clocoteşte, adăugaţi făina (toată deodată) şi amestecaţi pînă ce obţineţi un aluat neted, care se desprinde de pereţii cratiţei. Adăugaţi ouăle (unul cîte unul) şi continuaţi să amestecaţi aluatul, aproximativ 2 minute, la foc foarte mic. Încingeţi cuptorul la 180 grade C. Luaţi o coală de hîrtie de calc şi desenaţi pe ea un cerc cu diametrul de 22 cm şi apoi un altul - în interiorul primului -, lăsînd între ele un spaţiu de 5 cm lăţime. Puneţi coala pe o tavă, turnaţi aluatul pe spaţiul dintre cele două cercuri, formînd un colac, presăraţi deasupra migdalele şi daţi-l circa 15 minute la cuptor, să se rumenească frumos.
Cînd s-a răcit, tăiaţi colacul în două pe orizontal şi aşezaţi partea inferioară pe un platou. Întindeţi crema peste ea, acoperiţi-o cu cealaltă jumătate şi puneţi la mijloc bomboanele de zahăr şi ciocolata.

2.672 vizualizări
735 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.