Melci cu cartofi egipteni - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Melci cu cartofi egipteni

Melci cu cartofi egipteni

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 1 kg melci în cochilie, 500 g cartofi egipteni sau cartofi albi mici, 3 linguri unt de arahide, 75 ml lapte dulce, 1 lămâie, sos de soia, 1 linguriţă zahăr, 100 g unt, 1 legătură de pătrunjel, 3 căţei de usturoi, muştar cu boabe, sare, piper.

Mod de preparare: Melcii se spală, se scurg şi se fierb în apă cu sare. Se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească. Într-un bol, se amestecă untul cu usturoiul pisat, sarea, piperul şi pătrunjelul tocat fin.
Se umplu cochiliile melcilor cu acest amestec, se aşează într-o tavă şi se introduc pentru zece minute în cuptorul încins.
Cartofii se spală, se pun la fiert în apă cu puţină sare, se scurg şi se curăţă de coajă. Se ţin la cald într-un castron, acoperiţi cu un capac.
Într-un castron, se pun untul de arahide, două linguriţe de sos de soia, zahărul tos şi o lingură de suc de lămâie.
Se amestecă, se adaugă laptele şi se mixează până când rezultă un sos mai gros. Se adaugă o linguriţă de muştar, piper şi se amestecă.
Se scot melcii din tavă şi se servesc alături de cartofii calzi şi sosul de unt.
În lipsa cartofilor egipteni, se pot folosi cartofii albi mai mici, având un gust mai dulce.

8.801 vizualizări
1.033 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
3. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
5. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
17. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.