Legume cu sos picant - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Legume cu sos picant

Legume cu sos picant

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg broccoli, 2 morcovi, 300 g mazăre, 400 g fasole verde, 2 ardei graşi roşii, 150 g boabe de porumb, 500 g roşii, 1 ardei capia roşu, 1 ardei iute mic, 1 ceapă, 5 căţei de usturoi, ulei de măsline, busuioc uscat, sare, piper.

Mod de preparare: Roşiile se opăresc timp de cîteva minute cu apă clocotită, se curăţă de pieliţă şi se dau pe răzătoare. Ardeiul capia şi cel iute se curăţă de seminţe, se taie mărunt şi se pun într-un castronel.
Ceapa şi trei căţei de usturoi se curăţă de foi, se toacă mă­runt şi se pun la călit în ulei încins. Când s-au înmuiat se pun ardeii şi roşiile tocate.
Se condimentează, se ames­tecă şi se lasă să fiarbă pînă cînd devin ca un sos.
Broccoli, fasolea, morcovii cu­răţaţi de coajă şi mazărea se spală, se fierb în apă cu sare şi se lasă să se scurgă.
Ardeii graşi se curăţă de se­minţe, se taie în cubuleţe şi se călesc în ulei încins împreună cu restul de usturoi feliat.
Se adaugă legumele fierte, boabele de porumb, sarea, pi­perul şi busuiocul uscat. Se amestecă, se lasă să se prăjească zece minute, apoi se opreşte focul.
Se servesc fierbinţi sau reci, alături de sosul de roşii picant.

3.906 vizualizări
859 tipăriri
19 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
8. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
13. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de legume cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de legume cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de legume de iarnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de legume rapidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.