Prăjitură cu vişine şi cireşe - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Prăjituri » Prăjitură cu vişine şi cireşe

Prăjitură cu vişine şi cireşe

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g mascarpone, 250 g brînză de vacă, 250 ml frişcă, 125 ml iaurt, 6 ouă, 320 g zahăr tos, 300 g vişine, 300 g cireşe, zahăr vanilinat, 180 g făină, 1/2 linguriţă de sare, 5 g gelatină, mentă, ulei.

Mod de preparare: Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, apoi se topeşte la bain-marie. Ouăle se mixează împreună cu 180 g zahăr tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi sarea, pînă cînd îşi dublează volumul.
Se adaugă făina, se amestecă şi compoziţa rezultată se toarnă într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt unsă cu ulei.
Se introduce în cuptor şi se coace la foc mediu circa 10-15 minute. Se îndepărtează hîrtia, se taie blatul în două foi şi se lasă la răcit.
Într-un vas mai mare, se amestecă iaurtul, brînza mascarpone, brînza de vacă şi zahărul tos rămas.
Se mixează pînă cînd nu se mai simte zahărul, se adaugă frişca mixată, gelatina răcită şi se amestecă.
Se pune o parte din cremă peste o foaie, se suprapune cealaltă foaie şi se unge cu restul de cremă. Se decorează cu cireşe şi vişine fără sîmburi şi mentă.
Dacă nu avem cireşe şi vişine proaspete, putem folosi fructe din compot.

6.887 vizualizări
933 tipăriri
14 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.