Somon cu sos alb (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Somon cu sos alb (II)

Somon cu sos alb (II)

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 fileuri de somon, 50 g unt, 50 g făină, 250 ml lapte, 100 g smîntînă, piper, sare, 250 ml supă de peşte, castraveţi, brînză feta, măsline, mărar, ulei de masline.

Mod de preparare: Fileurile de somon se spală şi se şterg cu un şervet absorbant, apoi se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Într-o tigaie, se încinge ulei de măsline şi se prăjesc fileurile de somon, la foc potrivit, pe fiecare parte.
Separat, se topeşte untul într-o tigaie, se presară făina şi se amestecă foarte bine. Se lasă, la foc mic, pînă cînd devine aurie. Se stinge cu lapte şi supă de peşte.
Se amestecă foarte bine, ca să nu se formeze cocoloaşe, apoi se adaugă sarea şi piperul. La sfîrşit de tot, se pune smîntîna.
Se strecoară sosul, apoi se toarnă peste fileurile de somon.
Se ornează cu felii de castravete, rondele de măsline şi cuburi de brînză feta. Deasupra, se presară mărar tocat.

6.259 vizualizări
938 tipăriri
3 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
6. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
8. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
13. Carpaccio de somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
29. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.