Paste cu fructe de mare (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Paste cu fructe de mare (II)

Paste cu fructe de mare (II)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 600 g pui de caracatiţă, 500 g macaroane, 2 ardei capia, 200 g mazăre, 100 ml vin alb sec, 50 ml rom, o jumătate de lămâie, 4 căţei de usturoi, oregano uscat, pastă de ardei iute, oţet, ulei de măsline, sare, piper, pătrunjel.

Mod de preparare: Puii de caracatiţă se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi mici. Se pun într-un castron cu apă şi o lingură de oţet, se acoperă şi se lasă să stea deoparte timp de 30 min.

Se stropesc cu ulei, se condimentează, se amestecă bine cu o lingură de oregano, ardeii capia tăiaţi cubuleţe şi se pun într-o tigaie.

Se prăjesc până când devin maronii pe toate părţile, se adaugă vinul alb şi romul, se acoperă cu un capac, se lasă să se evapore vinul, apoi se ia de pe foc şi se păstrează la cald.

Macaroanele se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece şi se pun într-un castron.

Se amestecă bine cu o linguriţă de pastă de ardei iute, sarea, usturoiul curăţat de foi şi feliat, sucul de lămâie, mazărea fiartă şi ingredientele din castron.

Se adaugă pătrunjel tocat mărunt, se amestecă şi se servesc imediat.

Usturoiul se poate prăji odată cu ardeiul şi caracatiţa.

Ca vin însoţitor, se recomandă Riesling Italian.

4.044 vizualizări
759 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
15. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Orez cu ardei şi fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.