Dovlecei cu brânză - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Dovlecei cu brânză

Dovlecei cu brânză

Ingrediente: 5 buc. dovlecei, 5 linguri de brinza de vaca sau urda, 1 ou, o ceasca de smintina, 1 lingurita de gris, 2 legaturi marar, 1 lingura untura, 3 lingurite de faina, sare, piper.

Mod de preparare: Se taie capacelele la amindoua capetele ale dovleceilor si se curata de coaja. Se scobeste miezul dovleceilor, se spala si se oparesc cu apa clocotita. Se lasa sa se scurga. Se alege brinza de vaci bine scursa, se freaca cu o lingura de lemn, se adauga sare, piper, gris, marar tocat si ou, iar daca este nevoie si putina grasime. Se umplu dovleceii cu o lingurita, se sterg cu un servet si se prajesc putin in untura. Se fierbe separat intr-o cratita putina apa cu putina untura si sare. Cind clocoteste apa se pun dovleceii. Se completeaza sosul turnind apa clocotita pina se acopera dovleceii. Se acopera cratita cu capacul si se lasa sa fiarba pina scade sosul, raminind putin pe fundul cratitei. Se face un rintas la care se adauga 1/2 din cantitatea de smintina si se toarna peste dovlecei. Se mai dau 2-3 clocote. La masa se servesc cu restul de smintina si marar tocat.

2.356 vizualizări
727 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Dovlecei cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
7. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Supă de vară cu dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de dovlecei cu griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de dovlecei cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Quiche cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume)
25. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
26. Ciorbă de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
28. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume)
30. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.