Ardei copţi cu sos alb - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Ardei copţi cu sos alb

Ardei copţi cu sos alb

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg ardei graşi.
Sos alb: 75 g unt sau margarină, 60 g făină, 500 ml lapte, 100 g brînză telemea, zeamă sau sare de lămîie, mărar sau pătrunjel tocat.
Ornat: 50-100 g brînză telemea sau caşcaval ras.

Mod de preparare: Ardeii mai graşi şi drepţi se coc şi apoi se curăţă. După ce s-au curăţat, se taie in felii late şi se aşează în strat subţire în vasul uns cu unt. Se pregăteşte sosul alb. Sosul nu se sărează deoarece ardeii au absorbit sare suficientă, când au fost presăraţi după ce s-au copt. Se acreşte puţin şi se aromează cu mărar sau pătrunjel tăiat mărunt, apoi se deşartă peste ardei, presărându-se cu brânză rasă.
Se înfierbîntă la cuptor cu 10 minute înainte de servire.

5.073 vizualizări
1.039 tipăriri
2 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
6. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
8. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
13. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Orez cu ardei şi fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă concentrată cu gălbenuşuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
21. Supă cremă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de ţelină cu albuş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
26. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.