Mâncărică de ficat cu sos picant - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu organe » Mâncărică de ficat cu sos picant

Mâncărică de ficat cu sos picant

Ingrediente: 250 g ficat de pasăre, viţel sau porc, 200 g ceapă, 80 g unt sau untdelemn, 2 cuişoare întregi, cîte un vîrf de cuţit de condimente (piper, ienibahar, coriandru, scorţişoară), 150 ml vin, 200 ml suc de roşii, sare.

Mod de preparare: Ceapa tăiată în felii subţiri se căleşte la foc mic în tot untul sau untdelemnul circa 10 minute, pînă cînd devine lucioasă, fără să se îngălbenească. Se adaugă apoi 2 linguri cu apă şi se fierbe acoperită, la foc mic, încă 10 minute, amestecînd, ca să nu se ardă. Se adaugă apoi ficatul tăiat felii şi condimentele. Se prăjesc acoperite 10 minute, întorcîndu-le pe ambele părţi, ca să se pătrundă bine, apoi se adaugă vinul, sucul de roşii şi apa, cît să cuprindă tot materialul din cratiţă. Se sărează după gust, se adaugă, facultativ, vin sau zeamă de lămîie şi se lasă să fiarbă încă 2-3 clocote. Se serveste simplă, caldă, ca fel întîi, sau cu garnitură de orez sau cu piure de cartofi, ca fel doi.

5.257 vizualizări
903 tipăriri
22 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
8. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
10. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
12. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
13. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
15. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
17. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Pârjoale de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Spumă de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ficăţei cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
28. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
29. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.