Lichior de portocale - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne tocată » Lichioruri » Lichior de portocale

Lichior de portocale

Ingrediente: 1 l alcool, 1 kg zahar, 4 portocale mari (cca 1 kg), 1 l lapte nefiert.

Mod de preparare: Portocalele se taie in felii de 1 cm grosime, impreuna cu coaja si se pun intr-o damigeana de 3-5 l. Zaharul se dizolva in laptele putin caldut care, apoi, se toarna peste portocale, urmat de alcool: damigeana se scutura bine, imediat se astupa ermetic si, apoi, timp de 12 zile se agita zilnic, cite putin. Laptele se va coagula in prezenta alcoolului si, prin coagularea lui, va incorpora toate impuritatile; lichiorul va fi foarte clar si aromat. Dupa 12 zile, se filtreaza. Se aseaza pilnia deasupra sticlei, se pune pe ea un servetel dublu din tifon, udat cu apa si stors si peste tifon, un strat subtire de vata. Lichiorul se toarna in pilnie si se lasa sa se scurga incet, completind mereu, pina cind se termina de filtrat. Sticlele se astupabine cu dop. Lichiorul se poate consuma imediat.

4.161 vizualizări
969 tipăriri
4 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Supă de portocale şi morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
3. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Portocale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri)
7. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
8. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)
10. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
11. Portocale cu sos caramel (Dulciuri > Prăjituri)
12. Tort cu gutui (Dulciuri > Torturi)
13. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
14. Tartă cu spumă de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
15. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate)
16. Îngheţată de portocale (Dulciuri > Îngheţate)
17. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Raţă pe portocale (Mâncăruri > Fripturi)
19. Dulceaţă de portocale (Conserve de fructe > Dulceaţă)
20. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
23. Raţă cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
24. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
25. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
26. Piept de curcan cu muştar şi portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Cacao cu cafea şi lichior de ouă (Băuturi > Cafele)
28. Tartă cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Brioşe cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
30. Tort cu portocale (I) (Dulciuri > Torturi)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.