Raţă pe portocale - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Fripturi » Raţă pe portocale

Raţă pe portocale

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: O rata de cel putin 2 kg, 6 portocale, un morcov, o ceapa, 150 g unt, o legatura de patrunjel, o foaie de dafin, o crenguta de cimbru, doua linguri coniac, 4 linguri Cointreau (lichior de portocale amare), o lingura otet de vin alb, doua lingurite faina, sare, piper.

Mod de preparare: Coaja de la doua portocale se taie in lamele subtiri si se fierbe 5 minute in apa, dupa care se strecoara. Se curata alte trei portocale, se taie in felii, se pun deoparte. Se curata si se taie marunt (julien) morcovul si ceapa.
Se topeste jumatate din unt in cratita si se prajeste putin rata pe toate partile, pe foc moderat adaugandu-se morcovul si ceapa. Se adauga doua-trei linguri de apa, patrunjelul, dafinul, cimbrul, se sareaza si se pipereaza.
Se acopera, se face focul mic si se lasa sa fiarba inabusit cam trei sferturi de ora. Se stropeste rata cu coniac si cu Cointreau. Se acopera din nou si se lasa sa se odihneasca langa foc 10 minute. Se scoate rata din cratita si se tine la cald in folie de aluminiu.
Adaugati in cratita otetul si sucul de la trei portocale. Se lasa sosul la foc mic 10 minute. Se strecoara si se degreseaza. Se repune intr-o cratita mai mica cu faina amestecata cu putina apa. Se lasa sa fiarba inabusit.
Se incalzeste untul ramas cu feliile de portocala.
Se taie rata pe un platou cald. Se toarna jiul care iese din ea in sos. Se incalzeste sosul si se stropesc rata si feliile de portocala. Se serveste restul de sos in sosiera.

3.410 vizualizări
810 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
6. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
7. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
8. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
15. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
17. Calcan gratinat cu scoici (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.