Desert din pepene cu iaurt - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Salate de fructe » Desert din pepene cu iaurt

Desert din pepene cu iaurt

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2,8 kg pepene galben, 0,5 kg iaurt degresat (0% grasime), 150 ml vin dulce alb (16-22% alcool), 50 g miere zaharisita, 50 g menta frunze, 50 g gelatina.

Mod de preparare: Pepenele se curata de coaja. Menta se curata, se spala si se taie marunt. Se pastreaza cateva frunze pentru decor. Iaurtul se bate si se amesteca cu menta taiata marunt si miere. Separat, in 50ml vin se inmoaie gelatina se lichefiaza la bain-marie sau la foc mic si se adauga peste iaurt. Compozitia se pune in forme si se tine la frigider 3 ore. Separat, se pregateste sosul astfel: 2/3 din miezul de pepene se mixeaza cu restul de vin si se pune pe farfuria racita. In sos se adauga sfere din restul de miez de pepene galben si forma cu iaurt gelificat.
Se decoreaza cu frunze de menta proaspata.

4.765 vizualizări
952 tipăriri
2 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
5. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
6. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
14. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Ciorbă de crenvurşti cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume)
22. Salată de conopidă cu iaurt şi usturoi (Salate > Salate de legume)
23. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
24. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă din rasol de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.