Ciorbă de fasole boabe (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Sosuri » Ciorbe » Ciorbă de fasole boabe (II)

Ciorbă de fasole boabe (II)

Timp de preparare: 2 h 15 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g fasole boabe, 150 g ceapa, 200 g morcov, 100 g radacina de telina, 3 rosii proaspete, 2 linguri bulion de rosii, 100 g ulei, 5 g sare de lamaie, 2-3 tulpini de telina, un praf de concentrat de supa de vita (sau cu gust de vita), 2 legaturi de leustean verde, o legatura patrunjel verde, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Fasolea boabe se alege de impuritati,se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte, circa 12 ore. Morcovii, ceapa, radacina si tulpina de telina, se curata si se spala si se taie marunt. Patrunjelul si leusteanul verde se spala si se taie marunt. Rosiile se spala si se taie in sferturi de felii mai groase.
Fasolea se fierbe in apa, dupa 15 minute de fierbere se indeparteaza apa, se inlocuieste cu alta apa fiarta si se continua fierberea. Intre timp, se calesc in ulei ceapa, telina si morcovii si se adauga peste ele rosiile. Cind fasolea este pe jumatate fiarta se adauga calitura, praful de supa, sare si piper. La urma se adauga o legatura de leustean si patrunjelul verde si se mai fierbe 2-3 minute. Dupa preferinta, se poate adauga o data cu praful de supa doua linguri de bulion de rosii, ori sare de lamaie, sau amindoua.
Ciorba se serveste fierbinte in supiera, cu leustean verde deasupra.

10.508 vizualizări
970 tipăriri
3 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
4. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de fasole verde cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de mazăre boabe cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
27. Fasole verde cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.