Ochiuri româneşti cu smântână - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu ouă » Ochiuri româneşti cu smântână

Ochiuri româneşti cu smântână

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 4 ouă, 200 ml smântână, 100 ml lapte, 1 linguriţă cu vârf de făină, sare, piper, unt, caşcaval ras sau telemea rasă.

Mod de preparare: Făina se diluează cu laptele rece şi smântâna, se adaugă un vârf de linguriţă cu sare şi, facultativ, un vârf de cuţit cu piper.

Se pregătesc ochiuri româneşti şi se aşează într-un vas rezistent la foc. Se toarnă smântâna peste ochiuri, se presară şi caşcavalul şi se pun câteva bucăţele de unt deasupra.

Se dau la cuptor, cu 10-15 min. înainte de servire, ca smântâna să se lege cu făina ca un sos.

5.366 vizualizări
963 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ochiuri româneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Supă de zarzavat cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Supă de fasole verde cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de conopidă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Borş rusesc cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Salată de lăptuci cu smântână şi ouă (Salate > Salate de legume)
27. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
28. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
29. Salată de castraveţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
30. Salată de fasole verde cu smântână (Salate > Salate de legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.