Dovlecei cu sos de roşii - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Dovlecei cu sos de roşii

Dovlecei cu sos de roşii

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 dovlecei, 2 cepe, 2 ardei, 3-4 morcovi, 5-6 rosii, 3 linguri ulei, 1-2 lingurite faina, marar, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Ceapa si ardeiul se toaca marunt si se înabusa într-o cratita doar cu putina apa si sare. Morcovul se taie rondele si se pune cu ceapa si ardeiul sa se înabuse. Dovleceii se spala, se curata de coaja, se taie în cubulete, se presara cu sare si se lasa putin sa-si lase zeama. Se strecoara si se pun la fiert cu celelalte zarzavaturi.
Rosiile se spala, se dau prin razatoare sau se toaca marunt si se adauga în cratita. Când toate sunt fierte, se aduga ulei, se potriveste de sare si se aduga verdeata tocata marunt.

6.240 vizualizări
937 tipăriri
24 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Dovlecei cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
6. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
9. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
10. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
14. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă de vară cu dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de dovlecei cu griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ficăţei cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.