Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu carne tocată » Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari

Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g carne de viţel, 2 cepe, 1 morcov, 1 cartof, 2 ouă, 2 felii de pîine, 1 ceaşcă de lapte, ulei, sare, piper, 3 linguri făină.
Pentru sos: 2 gogoşari, 3 roşii, cimbru, piper, sare, 1 linguriţă zahăr, 1 legătură verdeaţă; 100 g spaghete de orez.

Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul şi cartoful, dai morcovul şi cartoful pe răzătoarea cu ochiuri mici, iar ceapa o treci împreună cu carnea prin maşina de tocat. Amesteci apoi carnea cu legumele rase, adaugi ouăle şi pâinea înmuiată în lapte şi presată bine. Formezi pârjoale pe care le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei. Pregăteşti apoi sosul: cureţi gogoşarii şi roşiile, le tai mărunt şi le căleşti în ulei adăugând câte puţină apă. Laşi sosul pe foc până se înmoaie gogoşarii, apoi îl dai deoparte şi îl pasezi. Îl pui din nou pe foc pentru 2-3 minute, pui piper şi cimbru, adaugi zahărul şi când e gata, presari verdeaţa tocată. Fierbi şi spaghetele 8 minute în apă cu sare, le treci sub un jet de apă rece, le scurgi bine şi le aşezi pe un platou.
Adaugi sosul şi pârjoalele şi le aduci la masă însoţite de murături sau nu, după gust.

6.462 vizualizări
962 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
14. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
18. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
26. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
28. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.