Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g ceapa, 70 g unt sau margarina, 3 linguri pesmet (mai mare), 1 kg cartofi, piper, grasime pentru forma, 8 fileuri de scrumbie, 1/8 l lapte, 200 g smantana.

Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie rondele si se caleste in 200 g unt incins, timp de 10 minute, la foc slab.
Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii groase de 1/2 cm. Se dau cu un praf de piper si se impart in trei portii.
Se unge o forma de budinca (de 2 l) si pe fundul ei se pune primul strat de cartofi.
Deasupra se aseaza patru fileuri de scrumbii si jumatate din ceapa calita. Urmeaza al doilea strat de cartofi, celelalte scrumbii si restul de ceapa si se termina cu ultimul strat de cartofi.
Laptele si smantana se amesteca, se dau intr-un clocot si se toarna peste cartofi. Untul ramas se imprastie bucatele peste budinca.
Se da la cuptorul incins (180 grade C) si se coace circa 50 de minute, pana ce cartofii absorb tot lichidul. In loc de fileuri de scrumbie, budinca se poate prepara cu fileuri de ansoa.

7.076 vizualizări
1.093 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
5. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
20. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.