Salată cu sos de pătrunjel - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Salate de legume » Salată cu sos de pătrunjel

Salată cu sos de pătrunjel

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Pentru salata: 1 salata verde creata, 250 g rosii mici, 250 g branza telemea rasa.
Pentru sos: 2 legaturi patrunjel verde, 60 g cascaval, 50 g alune macinate, 2 catei de usturoi, 2 lingurite zeama de lamaie, 225 ml ulei de masline, sare.

Mod de preparare: Sosul - Se spala patrunjelul, se scutura de apa, se toaca marunt si se amesteca cu cascavalul ras si alunele macinate. Se adauga usturoiul curatat si ras, apoi 200 ml de ulei, zeama de lamaie si sare (dupa gust) si se amesteca bine.
Salata: Salata verde se alege, se spala, se lasa putin sa se scurga si se rupe bucati. Rosiile spalate se taie in patru, iar telemeaua - cubulete.
Se pun toate intr-un castron, se iau 4 linguri din sosul preparat, se amesteca cu restul de ulei si se toarna peste salata. Sosul ramas se poate servi cu taietei sau macaroane. Se pastreaza bine circa doua saptamani la frigider, intr-un borcan cu capac.

2.216 vizualizări
677 tipăriri
2 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
4. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
6. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
8. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
10. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
12. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
13. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
15. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
16. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
18. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
20. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
25. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată boeuf dietetică (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.