Cartofi umpluţi cu spanac - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu legume » Cartofi umpluţi cu spanac

Cartofi umpluţi cu spanac

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g spanac, 800 g cartofi (nefainosi), sare, 1 ceapa, 40 g seminte de floarea-soarelui, 1 lingura unt, 200 g branza de burduf, piper, 150 g cascaval, unt pentru forma.

Mod de preparare: Se fierbe spanacul cateva minute in apa clocotita, se scurge, se lasa sa se raceasca, se stoarce si se toaca mai mare. Cartofii spalati bine se fierb 20 de minute in apa cu sare. Ceapa se taie marunt, iar semintele de floarea-soarelui se prajesc intr-o tigaie fara grasime, se scot si se pun deoparte. Se incinge untul si se caleste putin ceapa, apoi se adauga spanacul care se dunstuieste (cu capac) circa 3 minute si la urma se incorporeaza branza sfaramata si semintele de floarea-soarelui. Se gusta de sare si piper. Cartofii curatati de coaja se taie in doua (pe lung) si se scobesc cu o lingurita, lasandu-li-se o margine ingusta. Miezul de cartofi se adauga la compozitia de spanac, se gusta de sare si apoi se umplu cu ea cartofii. Se aseaza intr-o forma unsa cu unt, se presara cu cascavalul ras si se baga la cuptorul incins la 200 grade C. Se lasa sa se rumeneasca circa 20 de minute, se scot si se servesc fierbinti.

1.989 vizualizări
718 tipăriri
1 trimitere

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
5. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Sufleu de spanac cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
23. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.