Coaste de porc în sos la grătar - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Fripturi » Coaste de porc în sos la grătar

Coaste de porc în sos la grătar

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg de coaste de porc (cu carne).
Sosul: 500 g piersici, 500 g caise, 750 g zahar, 250 ml otet de vin, 1 cm de radacina de ghimbir proaspata, sos Worcester, 1 lingurita de piper proaspat macinat, 1 lingurita de sare.

Mod de preparare: Piersicile se oparesc si se cojesc, caisele se curata de coaja si ambele sa toaca marunt. Se amesteca cu zaharul si se lasa peste noapte.
A doua zi, se pune totul la fiert, adaugindu-se ghimbirul ras, otetul si ceva sos Worcester. Se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa cca. 1 ora sa fiarba la foc mic.
Se taie costitele si se pun in sos pe rind, apoi pe gratarul incins. Din cind in cind se rasucesc.
În loc de grill, se pot face si in cuptor la 180 ° C.
Aceeasi reteta se poate face si cu friptura de porc sau cotlete.
Sosul in borcan inchis si la rece tine aproximativ o luna.

2.691 vizualizări
695 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
9. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
10. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
14. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
17. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
18. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
19. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
20. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
21. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
23. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
25. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
26. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
28. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
29. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.