Cremă caramel cu portocale - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Creme » Cremă caramel cu portocale

Cremă caramel cu portocale

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru caramel: 1/2 cana de apa, 1 cana zahar tos (cat mai fin).
Pentru crema: 1 cana de lapte, 1 cana de smantana dulce, 1 lingurita de coaja rasa de portocala, 3 oua, 3 galbenusuri de ou, 1/3 cana zahar tos (fin).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se unge un vas de Jena adanc cu unt topit.
Pentru caramel: Se amesteca zaharul cu apa, pe foc mic, pana ce zaharul se topeste. Se lasa sa fiarba. Se reduce flacara si se lasa compozitia sa fiarba 3-4 minute, fara capac si fara sa se amestece in ea. Se toarna in vasul de Jena.
Pentru crema: Laptele, smantana si coaja de portocala se tin pe foc, pana ajung la punctul de fierbere. Apoi, se lasa sa se raceasca si se strecoara prin sita. Se bat separat ouale, galbenusurile si zaharul, pana se ingroasa si capata o culoare deschisa (eventual folositi mixerul). Din cand in cand, se pune cate putin lapte (ca la maioneza), amestecand constant. Se trece compozitia prin sita si se toarna peste caramel. Vasul de Jena se pune intr-un alt vas mai mare, umplut pe jumatate cu apa fierbinte. Se baga la cuptor 45 de minute, apoi se scoate vasul cu crema afara si se lasa sa se raceasca. Inainte de a se servi, se tine la rece 8 ore.

3.733 vizualizări
900 tipăriri
11 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
17. Mini-eclere cu cremă (Dulciuri > Prăjituri)
18. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de portocale şi morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de carote (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de chimen (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.