Cornuleţe de post cu rahat - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri » Cornuleţe de post cu rahat

Cornuleţe de post cu rahat

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 3 pahare făină (circa 350 g), 1 pachet margarină, 3 linguri apă, o lingură oţet, rahat pentru umplut, zahăr pudră + 1 plic zahăr vanilat.

Mod de preparare: Se freacă între palme făina cu margarina, pînă ce amestecul devine nisipos, apoi se adaugă apa şi oţetul, se frămîntă un aluat ceva mai vîrtos şi se lasă cîteva ore la rece (eventual chiar de seara pînă dimineaţa).
Se întinde pe planşeta înfăinată o foaie de grosimea muchiei de cuţit, se taie pătrate (mai mici), se pune rahatul tăiat beţişoare pe mijlocul fiecărui pătrat şi se fac cornuleţe.
Se coc la foc ceva mai iute pînă ce încep să se rumenească.
Se scot din cuptor şi se tăvălesc fierbinţi prin zahărul pudră amestecat cu zahărul vanilat.

15.660 vizualizări
1.161 tipăriri
18 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Ciorbă de fasole de post (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de post cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Salată de post (Salate > Salate de legume)
6. Clătite de post (Dulciuri > Clătite)
7. Ciuperci umplute de post (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Icre de post (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Cornuleţe cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Chec cu rahat (II) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
11. Tort cu unt şi rahat (Dulciuri > Torturi)
12. Chec cu rahat (I) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
13. Chiftele de post (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Iahnie de fasole de post (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Cornuleţe de post cu borş (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Ciorbă de post cu zeamă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Cornuleţe din zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
18. Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Cornuleţe cu portocale (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
20. Cornuleţe de Crăciun (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.