Gogoşari umpluţi cu ciuperci - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Fripturi » Murături combinate » Gogoşari umpluţi cu ciuperci

Gogoşari umpluţi cu ciuperci

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 kg gogoşari, 3 kg ciuperci, 2 kg ceapă, 200 g morcov ras, 200 g hrean ras, 300 g frunze de ţelină, 1 lămâie, 1 lingură sare.
Marinata: 1 l oţet, 3 l apă, 200 g sare, 100 ml ulei, foi de dafin, 50 g usturoi pisat.

Mod de preparare: Speli bine ciupercile, le cureţi şi le fierbi în apă cu sare şi zeama de lămâie. Când sunt gata le scurgi şi le laşi să se răcească. Alegi atâtea pălării de ciuperci mai mari câţi gogoşari ai şi le păstrezi separat, restul ciupercilor le tai felii.
Cureţi gogoşarii de cotoare şi seminţe, îi speli şi îi pui la scurs.
Cureţi ceapa, o tai felii şi o amesteci cu morcovul, ciupercile tăiate, hreanul şi frunzele de ţelină tăiate mărunt. Umpli cu această compoziţie gogoşarii şi aşezi pe fiecare gogoşar o pălărie de ciupercă, drept capac şi-i aşezi frumos în borcane. Pui într-un vas la foc toate ingredientele pentru marinată (1 l oţet, 3 l apă, 200 g sare, 100 ml ulei şi foi de dafin după gust) şi laşi să dea câteva clocote. Dai vasul deoparte, după ce s-a mai răcit adaugi 50 g usturoi pisat şi amesteci bine. Torni cu grijă marinata în borcanele aşezate pe o tavă, le capsezi şi le sterilizezi 35 minute.

7.677 vizualizări
1.203 tipăriri
4 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
3. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
4. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de ciuperci cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de ciuperci cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Ciuperci cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Quiche cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Gogoşari în oţet cu muştar (Conserve din legume, murături > Murături simple)
26. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
27. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
28. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume)
30. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.