Shepherd`s Pie (Turta ciobanului) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu carne tocată » Shepherd`s Pie (Turta ciobanului)

Shepherd`s Pie (Turta ciobanului)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 750 g carne de manzat sau de miel fiarta, 25 g unt, 2 cepe potrivite (taiate marunt), 1/4 ceasca faina, 1/2 lingurita faina de mustar, 1 1/2 cesti zeama concentrata de pasare, 1/4 ceasca menta taiata fasii, 1/4 ceasca patrunjel verde tocat, 1/2 lingurita piper macinat, sare, 2-3 linguri sos Worcester.
Pentru stratul de cartofi: 4 cartofi (mari) fainosi, fierti si presati, 1/4 ceasca lapte fierbinte, 30 g unt, sare, piper.

Mod de preparare: Se unge o cratita sau o forma de budinca (de 2 l) cu unt topit sau cu ulei si se-ncinge cuptorul la 210 °C. Se taie carnea cubulete ori se da prin masina de tocat. Se-ncinge untul intr-o tigaie mai mare si se caleste ceapa, pana ce devine maronie. - Se presara deasupra faina si mustarul praf, se adauga zeama de carne - putin cate putin - si se amesteca bine. Se pune sosul pe foc si se lasa sa fiarba incet, circa 3 minute. Se incorporeaza carnea, menta, patrunjelul, piperul si sarea, se amesteca din nou, se lasa sa se incalzeasca si se toarna in cratita sau forma unsa.- Pentru stratul de cartofi: se amesteca laptele, cartofii, untul, sarea si piperul, se intinde compozitia astfel preparata peste carne, se da budinca la cuptor si se coace 40-45 de minute, pana ce se rumeneste frumos la suprafata.

8.885 vizualizări
881 tipăriri
1 trimitere

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Cocteil de mango şi piersici (Băuturi > Cocteiluri nealcoolizate)
6. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
7. Piept de viţel umplut (III) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Sepie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Lapte de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
14. Clătite chinezeşti cu piept de raţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
18. Piept de pui cu oregano (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Piept de gâscă tocat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Piept de gâscă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Piept de gâscă fondanat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
24. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
25. Piept de pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Piept de pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
29. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
30. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.