Ciorbă de viţel cu mazăre - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Sosuri » Ciorbe » Ciorbă de viţel cu mazăre

Ciorbă de viţel cu mazăre

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 800 g carne de viţel, 800 g roşii, doi morcovi, o ţelină, o rădăcină de pătrunjel, 4 cepe, un ardei gras, 400 g mazăre, 400 ml borş, o legătură de leuştean, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de viţel se taie în bucăţi mici, se spală şi se pune într-un castron la rece. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie în jumătăţi sau se lasă întregi.
Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Ardeiul se curăţă de seminţe şi se taie în felii subţiri sau în cuburi.
Roşiile se opăresc câteva minute în apă fierbinte, apoi se curăţă de pieliţă şi se taie mărunt.
Într-o oală se pun la fiert 3 litri de apă şi carnea de viţel. Se ia spuma, se adaugă cepele, morcovii, rădăcina de pătrunjel şi ţelina tocate. Se lasă să fiarbă timp de 20 de minute la foc mediu, se adaugă roşiile, mazărea şi feliile de ardei.
Borşul se fierbe separat şi se toarnă în oală, adăugându-se sarea şi piperul după gust.
Când carnea este fiartă, se presară leuşteanul tocat mărunt, se opreşte focul şi se acoperă oala cu un capac.
Se serveşte fierbinte alături de mămăligă fierbinte.

3.796 vizualizări
766 tipăriri
3 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Supă de mazăre boabe cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de mazăre uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de mazăre uscată pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ciuperci cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Fasole verde cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Supă cremă de mazăre verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de crenvurşti cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de perişoare a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de fasole de post (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.