Sos de praz - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din ouă » Sosuri cu legume » Sos de praz

Sos de praz

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 fire de praz, 1 ceapă, 1 legătură de pătrunjel, 1 cană suc de roşii, 1/2 cană supă de zarzavat sau apă, 1 lingură făină, sare, ulei, piper.

Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt, prazul se taie rondele şi se călesc împreună în ulei 2-3 minute. Făina se amestecă bine cu supa de zarzavat sau apa şi se adaugă peste ceapa şi prazul călit, se lasă 1-2 minute, amestecîndu-se continuu. Compoziţia astfel rezultată, dupa ce s-a răcit, se mixeză. Se pune într-o crăticioară şi se adaugă sucul de roşii, sare, piper, se pune pe foc şi se mai lasă 1-2 minute. La sfîrşit, se adaugă şi pătrunjel tocat mărunt. Se recomandă cu spaghete sau legume fierte.

6.066 vizualizări
966 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
7. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
12. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Supă franţuzească cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Fasole verde cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
24. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de praz cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de bostan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.