Ciorbă de miel cu măcriş - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Sosuri » Ciorbe » Ciorbă de miel cu măcriş

Ciorbă de miel cu măcriş

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 carne de miel, circa 300 g frunze de măcriş, o ceapă mijlocie, un gălbenuş, 100 ml smîntînă, 25 g orez, tarhon, leuştean, pătrunjel, sare.

Mod de preparare: Carnea se pune în 2 l apă rece, împreună cu ceapa tăiată mărunt şi o linguriţă rasă de sare şi se fierbe circa 50 minute. Măcrişul, numai frunzele, fără codiţe, se spală în 2-3 ape; apoi, se ia cîte un mănunchi şi se taie în felii mai late. Se adaugă în ciorbă şi se lasă să fiarbă încă 30 minute. Măcrişul are acreala lui naturală şi gust foarte plăcut cu carne de miel. Odată cu măcrişul, se pune şi orezul, ca ciorba să fie mai deasă sau se pot face găluşte din albuş. Cînd toate sînt fierte, se sărează după gust şi, dacă este prea acră, se mai adaugă puţină apă. Cine doreşte mai acru, adaugă, după gust, zeamă sau sare de lămîie. Se ia de pe foc şi se drege. Pentru aromă, se pun frunze de tarhon sau hasmaţuchi, leuştean şi pătrunjel, sau din toate cîte puţin.

6.751 vizualizări
859 tipăriri
2 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de crenvurşti cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de perişoare a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de fasole de post (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.