Ciorbă de dovlecei a la grec - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Sosuri » Ciorbe » Ciorbă de dovlecei a la grec

Ciorbă de dovlecei a la grec

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2,5 l apă, 2 kg dovlecei, 150 g ceapă, 200 g morcovi, 200 g albitura, 100 ml ulei, 50 g orez, 50 g faina, 200 g smintina, 3 oua, 5 g sare de lamiie, 1 legatura verdeata, sare.

Mod de preparare: Zarzavatul se curata, se spala, se taie marunt si se pune la fiert in supa sau apa, se adauga uleiul si ceapa curatata si taiata marunt. Dupa cca. 5 minute de fierbere se adauga dovleceii curatati, spalati si taiati cuburi. Cind toate componentele au fiert pe jumatate, se adauga orezul si se lasa sa fiarba pina sint gata toate legumele. Se pregateste sosul din galbenusuri, smintina si faina amestecindu-se bine componentele, se subtiaza cu putina ciorba, treptat, pentru a nu se taia si apoi se adauga in vasul cu ciorba. Se controleaza gustul de sare si sare de lamiie (dizolvata) si se continua fierberea inca 4-5 minute. Se serveste cu verdeaţă taiata marunt.

4.513 vizualizări
775 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Dovlecei cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Conopidă cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Dovleac prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
15. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
16. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
17. Crenvuşti cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
22. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
25. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
26. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
27. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
28. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
29. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.